Głodówka

Głodówka to doskonały sposób na oczyszczenie, odtrucie oraz całkowite odmłodzenie organizmu. Pomaga również szybki zrzucić kilka zbędnych kilogramów.

Z uwagi na metody działania powinna być przemyślana i odbywać się pod kontrolą lekarza. Zanim się na nią ktoś zdecyduje powinno się przejść tzw. okres przygotowawczy, którzy pomoże organizmowi przygotować się na radykalne zmiany. Okres ten powinien trwać ok. 2 tygodni. W tym czasie odstawia się słodycze, eliminuje nabiał, a wszelkie używki powinny być zastąpione naparami ziołowymi.

Mechanizm działania jest stosunkowo prosty. Organizm pozbawiony żywności z zewnątrz zaczyna się żywić wewnątrzustrojowo, a więc spala wszystko co niepotrzebne i co jest zbędnym obciążenie. W czasie jej trwania cały organizm pracuje na najwyższych obrotach. Po jej przejściu można zauważyć zwiększoną wydolność umysłową, lepsze samopoczucie, przypływ energii oraz dużą lekkość.

Dwa dni przed głodówką należy jeść wyłącznie surowe warzywa i owoce, a także pić świeżo wyciskane soki z warzyw.

W dniu rozpoczęciu głodówki najważniejszym napojem jest woda, w temperaturze pokojowej, butelkowana, nisko zmineralizowana. W czasie głodówki należy dokładnie obserwować swoje ciało i psychikę. Trzeba zapewnić sobie komfortowe warunki do wypoczynku i do snu.

Po jej zakończeniu należy przejść tzw. okres wyjścia (też ok. 2tyg.) W czasie jego trwania można przystosować organizm do normalnego – zdrowego odżywiania. Ważne jest jednak, by po zakończeniu głodówki nie opychać się jedzeniem. Organizm może na to źle zareagować.

Głodówka może trwać 3-5 dni. Bardziej zaawansowani oraz ci, którzy stosunkowo dobrze znosili pierwsze dni mogą ją przedłużyć do 10 dni.