OSTRY GULASZ WOŁOWY Z SOJĄ

Przepis na orientalne danie kuchni chińskiej ostry gulasz wołowy z soją. Przepis pochodzi z programu ,,Wielkie żarcie z Chingiem? prowadzonego przez mistrza kucharskiego Ching-He Haung’a. Program można oglądać w poniedziałki 23 marca i 30 marca o 18:30 na antenie Polsat Food Network.

OSTRY GULASZ WOŁOWY Z SOJĄ

SKŁADNIKI:

2 ząbki czosnku

Złamany na dwie części korzeń imbiru

Obrana i pokrojona 1 papryczka chilli

1 posiekana cebula

2 średnie pokrojone marchewki

Kilogram pokrojonej w plastry o grubości 2 centymetrów duszonej wołowiny

1 litr bulionu warzywnego

2 łyżki pasty chili

1 łyżka sosu z ziaren soi

1 łyżka ciemnego sos sojowy

2 łyżeczki brązowego cukru

1 pęczek szczypiorku

1 mała garść świeżej kolendry

Gotowane na parze bułeczki

PRZYGOTOWANIE:

Umieść wszystkie składniki , z wyjątkiem cebuli wiosennej i kolendry w dużym rondlu i doprowadź  do wrzenia . Zmniejsz temperaturę do niskiej , przykryj rondel i gotuj przez 2 godziny . Udekoruj szczypiorkiem oraz kolendrą i podawaj z gotowanymi na parze bułeczkami.

Przepis pochodzi z programu ,,Wielkie żarcie z Chingiem? prowadzonego przez mistrza kucharskiego Ching-He Haung’a. Program można oglądać w poniedziałki 23 marca i 30 marca o 18:30 na antenie Polsat Food Network.

 

 

Exit mobile version